Ring för rådgivning 042 - 12 15 17

Halslyft och halsplastik

Vår koordinator Camilla hjälper dig gärna 042 - 12 15 17
Halslyft eller halsplastik?

Olika tekniker att föryngra halsen

Åren sätter sina spår även på halsen. Halslyft och halsplastik två olika sätt att komma tillrätta med detta och som båda ger goda resultat.
halslyft

Markeringen visar det område som operationen gäller.

Halslyft.

Vi erbjuder en mindre variant av ett ansiktslyft  som fokuserar på hals och käklinje. Operationen justerar hud, muskel och fett på halsen för att få bort hamsterpåsarna och göra  halsen mer slät och ungdomlig och göra lättare för dig att klä dig.

För dig som vill veta lite mer:

Omfattningen på ingreppet beror på vad som skall justeras. Vi använder en kombination av att lyfta både huden och den platta yttre halsmuskeln, platysma, som täcker större delen av halsen, för att halsen ska se snygg ut.

Ärren (som går runt örat) brukar i praktiken bli nästan osynliga.

Vid ett halslyft behövs narkos. Vi använder alltid moderna narkosmetoder så du återhämtar dig snabbt. Du får bära ett speciellt kompressionsbandage vissa timmar på dagen och hela natten en tid framöver.

Halslyft

Se före/efter

Halslyft

Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter

Halsplastik.

Denna teknik rekommenderar vi i första hand för äldre med hälsoproblem och som inte klarar en mer omfattande operation eller personer med ett strikt centralt hudöverskott.

Halsplastik är alltså ett mindre omfattande ingrepp som utförs i lokalbedövning. Det ger goda resultat på det centrala hänget men också ett ärr framtill på halsen. Men man får ingen förbättring av käklinjen och hamsterpåsarna. En patient som fått denna operation utförd visas nedan.

Halsplastik

Se före/efter

Före
Efter

Bäste Per! Tack för ett urproffsigt bemötande, en skickligt utförd halsplastik och en god uppföljning!
Du har verkligen förgyllt mitt liv! Tack också syster Camilla för din omhändertagande insats.
Ha det fortsatt gott! Vänligen ACB

Hals

Halsoperation den 31 jan, återbesök idag. Jag mådde riktigt dåligt av sladdret under hakan som blev mer påtagligt för varje år. Resultatet är en STOR förbättring, jag är så nöjd och det blev så snyggt. Men det tog lite tid att komma tillbaka till full rörelseförmåga (4 månader), och stelheten satt kvar längre. Per är professionell och all personal mycket kompetent och vänlig (inkl. Per). Jag rekommenderar kliniken utan ett ögonblicks tvekan. Och jag är så glad att jag gjorde detta.
S 63

Halslyft

Tidsbokning

Vill du boka tid för konsultation?

Vi återkommer till dig så snart vi kan

Cookies

Vi använder Google Analytics för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Statistikverktygets kakor innehåller ingen information om vem besökaren är. Vi kan inte identifiera dig eller din dator. Läs mer här