Ring för rådgivning 042 - 12 15 17

Injektionsbehandlingar

Vår koordinator Camilla hjälper dig gärna 042 - 12 15 17
VI ERBJUDER

Två typer av behandlingar med injektioner

· Restylane och Juvéderm (”filler”)

· Botox (”Rynkborttagare”)

Med filler kan man både behandla rynkor, ärr och acneärr, göra ansiktskonturering och läppförstoring. Effekten sitter i länge, men är inte permanent.

Svåra svettningsproblem kan lösas med Botox
Med Botox kan du inte bara ta bort rynkor utan också huvudvärk och tandpressning
Botox hjälper mot svåra svettningar och tandpressning

Botox har flera användningsområden. Vanligast är att man med en injektion effektivt slätar ut rynkor runt ögonen och i pannan. Men också andra estetiska behandlingar i ansiktet och på halsen kan ge fantastiska resultat.
Men Botox används också för rent medicinska ändamål. Genom att dämpa muskelaktiviteten och därmed lugna ner överaktiva muskler som orsakat huvudvärk och migrän eller tandpressning och tandgnissling får många en väldigt mycket lugnare vardag. Dessutom är Botox väldigt effektiv att minska ymnig svettning i till exempel armhålor och panna.
En behandling med Botox håller mellan 3 och 6 månader beroende på vad som behandlas och var på kroppen man sprutar.

INJEKTIONSBEHANDLING MED BOTOX

Botulinum toxin typ A (Botox, Vistabel) är ett äggviteämne som produceras av bakterien Clostridium botulinum. Ämnet blockerar nervsignalen till en muskel vilket gör att muskeln inte kan dra ihop sig och därför slappnar av. Huden runt omkring blir då slätare med färre rynkor. Effekten är tillfällig tills nerven har fått tillbaka sin funktion. Så länge muskeln är blockerad kan huden återhämta sig och nya hudceller bildas som successivt minskar rynkan ifråga.

Botox kan användas på olika delar av ansiktet och halsen:

  •  Läkemedlet ger mest effekt kring vecken vid näsroten, i pannan och på de så kallade kråksparkarna vid sidan av ögat. Många upplever dessutom att spänningshuvudvärk och migrän lindras efter injektion av ”arg-rynkan”.
  •  Injektioner i käkmuskeln (m masseter) vid muskelförstoring efter att man t ex pressat tänder, brukar vara mycket effektiv.
  •  Vi behandlar framgångsrikt många patienter för störande svettning i armhålan.
  •  Man kan behandla en sur mun genom att dämpa den muskel som drar ner mungiporna.
  •  Många som visar mycket tandkött när de ler (”gingival show”) kan med Botox minska detta problem.
  •  Och många fler applikationer finns.

Du kan fortsätta din dag precis som vanligt efter en behandling.

Successiv förbättring –
 Effekten framträder först efter några dagar upp till ett par veckor efter injektionen och sitter i 3-4 månader. När nervens funktion kommer tillbaka börjar muskeln dra ihop sig som tidigare och rynkan återkommer. Man bör då utföra en ny behandling. Faktum är att upprepade injektioner ger allt bättre effekt på huden. Detta beror på att hudens ”muskelminne” försvinner och huden förblir slät.

Få biverkningar
 – Behandlingen är mycket säker och ger vanligtvis få biverkningar; lite svullnad eller möjligen ett litet blåmärke där injektionen skett. Enstaka individer får huvudvärk dagen efter injektionen. De kan även få (tillfällig) oönskad lokal muskelförsvagning.

Behandlingen får inte ges till gravida, till ammande kvinnor, till patienter med samtidig behandling av vissa speciella antibiotika (aminoglykosider) och patienter med neuromuskulära sjukdomar.

INJEKTIONSBEHANDLING MED FILLER

Liknar kroppens egna ämnen – Restylane och Juvéderm består av hyaluronsyra – en sockerart som finns normalt i din hud, men som minskar ju äldre du blir. Hyaluronsyran bidrar till ett hälsosamt och vitalt utseende. Huden återfår sin struktur och rynkor och veck slätas ut.

Hittills har miljontals injektionsbehandlingar med dessa två fillers utförts framgångsrikt.

De ger ett varaktigt resultat, men är inte bestående. Eftersom formen på ditt ansikte ändras med tiden är det en fördel. Hos de flesta håller resultaten i sig i ca 6 månader. Faktorer som hudtyp, ålder, livsstil och behandlingsområde spelar in. Dessutom varierar effektens hållbarhet även mellan olika varianter av dessa fillers.

För en maximal effekt bör du upprepa behandlingen ett par gånger om året. Det är bra att känna till att fillers som är permanenta ska undvikas eftersom de ofta ger allvarliga problem efter några år med bland annat kronisk inflammation.

Snabbt och enkelt – Eftersom en behandling bara tar några minuter och ger resultat direkt är det lätt att planera in din behandling – även för dig med en aktiv livsstil.

Restylane och Juvéderm injiceras direkt under huden med en mycket tunn nål tills vi når önskat resultat. Det kan sticka till och spänna lite under behandlingen. En del önskar bedövningssalva men den måste appliceras ungefär en halvtimme före själva injektionen för att ge effekt. Våra fillers innehåller alltid lokalbedövningsmedel.

Vid läppförstoring ger vi gärna lokalbedövning eftersom just läpparna är extra känsliga.

Biverkningar är sällsynta – Då de förekommer är de lindriga och beror främst på själva nålsticken (svullnad, blåmärken, ytlig hudinfektion, etc.). Vid en injektion i läpparna uppstår dock nästan alltid en svullnad som brukar sitta i 2-5 dagar.

Restylane Vital – invärtes ”hudsalva” ger huden fukt och volym och är mest användbar på tunn rynkig hud på kinder, överläpp, hals, handrygg och dekolletage och mot mörka ringar runt ögonen.

Restylane Vital tillför fukt på djupet och återställer fuktbalansen inifrån så att huden ser fräsch och frisk ut. Hudens elasticitet förbättras. Restylane Vital motverkar även solskador och hudens naturliga åldrande. Det finns inga begränsningar för hur ofta du kan behandlas.

SE UPP!  Det förekommer en hel del piratkopior på marknaden, dvs injektionsprodukter vars förpackning och spruta ser exakt likadan ut som originalets men som helt saknar dessas kvalitet och garantier. Piratkopiornas tillverkning är inte reglerad vilket innebär en mycket större risk för biverkningar även på längre sikt.

Dessa preparat kan köpas på nätet av vem som helst och till ett betydligt billigare pris än ursprungspreparatens. Därför kan de erbjudas kunden, dvs dig, till en mycket billigare pris. Dessutom saknar många som injicerar erforderlig medicinsk utbildning. Det ligger därför i ditt intresse (för du är väl rädd om din kropp?) att kontrollera både produkten och den som injicerar innan din behandling.

Före/efter

Före
Efter

Botox efter injektion i glabella (näsrot), panna och kråksparkar (vid sidan av ögonen) och dessutom en lätt ögonbrynshöjning. Effekten av injektionerna hänger ihop med att de muskler som orsakar veckbildning och neddragning av ögonbrynen nu slappnat av. Man får då en avslappnad, harmonisk och naturlig utstrålning.

Jag har under flera år lidit av migrän. Jag har provat många olika metoder för att få bukt på det utan resultat. Jag provade med viss skepsis Botox och har inte ångrat mig en sekund. Jag har inte fått något migränanfall sedan dess och är helt återställd. Jag har fått livskvalité och livsglädje åter. Tack! BK

Lindra migrän med Botox

Tidsbokning

VILL DU BOKA EN KONSULTATIONSTID?

Vi återkommer till dig så snart vi kan

Cookies

Vi använder Google Analytics för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Statistikverktygets kakor innehåller ingen information om vem besökaren är. Vi kan inte identifiera dig eller din dator. Läs mer här