Ring för rådgivning 042 - 12 15 17

Bröstförstoring

Vår koordinator Camilla hjälper dig gärna 042 - 12 15 17
Större bröst med

Naturligt utseende genom förstklassig plastikkirurgi

På vår klinik väljer vi säkerhet som viktigaste princip, dvs. ytterst noggrann hygien och sterilitet, vältestade implantat med livstidsgaranti, snitt under bröstet, varsam kirurgisk teknik och antibiotikaskydd.

Vi använder massor av olika implantatstorlekar och modeller av högsta kvalitet för att ge dig en vacker och proportionerlig (”skräddarsydd”) byst.

För din trygghet tillämpar vi den säkraste tekniken.

På Alberius-kliniken använder vi oss av den säkraste kirurgiska tekniken. Vi lägger ett diskret snitt under bröstet i anslutning till själva bröstfåran. Ett snitt vid bröstfåran blir närmast osynligt men exponerar bröstvävnad och muskulatur bäst för kirurgen. Detta möjliggör skonsam kirurgisk teknik och ger maximal kontroll för att hantera eventuella blödningar under operation och därutöver kan man då också mer skonsamt placera implantatet. När man använder droppformade implantat använder man alltid denna metod eftersom man måste se exakt hur de placeras i alla riktningar (så att de inte hamnar snett) för att resultatet ska bli bra och implantaten ligga stabilt.

En del kirurger placerar bröstimplantaten via ett snitt i armhålan. En aktuell analys av amerikanska plastikkirurgers val visar att en klar majoritet lägger snittet under bröstet, medan bara nio procent numera använder sig av snitt i armhålan. Metoden ger kirurgen mindre kontroll vilket gör det svårare att skapa ett blödningsfritt fält. Ofta ger denna teknik mer smärta efter operationen. Risken för efterblödning är dessutom klart större. Metoden har blivit föremål för viss oro eftersom det föreligger en viss begränsad risk också för att få in oönskade bakterier från armhålan under operationen. Färska data visar att denna teknik medför en ökad förekomst av kapselproblem.

Utförlig konsultation.

Vid din konsultation går vi i detalj igenom hur ingreppet kommer att gå till. Vi informerar om vilket implantat som skulle passa dig bäst. Otroligt viktigt är dina egna tankar och önskemål. Vi försöker tillsammans hitta en lösning som passar till din kropp och dina önskemål. Inte minst viktigt är att också gå igenom konsekvenser av operationen för bland annat amning, viktförändringar och tumörrisk.

Du får även med dig en utförlig skriftlig information så att du kan tänka igenom ditt beslut hemma i lugn och ro.

Enbart förstklassigt material.

Självklart använder Alberius-kliniken enbart implantat av högsta kvalitet, med hög hållbarhet och garantier.

Företaget Mentor, som tillverkar de proteser Alberius-kliniken använder, är en av hittills två godkända tillverkare av bröstimplantat på den amerikanska marknaden. Mentor erbjuder en livstidsgaranti för sina bröstimplantat.

Dessa implantat är mer hållbara och de ger brösten en mer varaktig form utan risk att innehållet plötsligt försvinner (som med koksalt) eller förändras. De är motståndskraftiga mot formändring vid eventuella kapselproblem (se nedan).

Vackra bröst

Välj bland ett hundratal olika bröstmodeller.

Både anatomiska och runda implantat. Vi använder oss av två olika protesformer. Dels s.k. anatomiska (droppformade), dels runda implantat. Båda innehåller en trögflytande silikon (”geléhallon”) och har en räfflad (kallas på fackspråk: texturerad) yta.

De anatomiska (droppformade) implantaten har en mer bröst-lik form. Med en mängd olika implantatstorlekar och -former att välja bland kan vi ge dig en vacker och proportionerlig byst både vad gäller bredd, längd och profil.

Denna typ av implantat är något dyrare.

Den runda protesformen är vanligast och billigare. De runda proteserna är utan risk för så kallad protesrotation (ett relativt sällsynt fenomen när man använder droppformade implantat).

Med runda implantat har man lättare att kompensera för ett bröst som är ”tomt” upptill. Dessa implantat ger därför brösten en fylligare form. Det är den vanligaste implantatformen idag.

Trögflytande silikon, inget rinner ut om protesen skadats.

Motverkar kapselskrumpning. Alla främmande material man sätter in i kroppen avskärmas med en tunn bindvävskapsel runt implantatet. Denna kapsel kan i enstaka fall förtjockas och ställa till med stora problem. Trots omfattande forskning förstår vi fortfarande inte varför detta uppträder, även om vi vet en del om riskfaktorer.

Drar kapseln ihop sig kan bröstet bli hårt och ändra form och ibland ge smärta. Eftersom Alberius-kliniken använder ett texturerat implantathölje i kombination med det trögflytande silikoninnehållet, reduceras problemen vid en kapselskrumpning. När implantatet placeras under bröstmuskeln minskas risken ytterligare. Alberius-kliniken har bara haft något enstaka fall på över 20 år med problematisk kapsel.

Vi är ytterst noga med eftervården och följer våra patienter noggrant. Vi rekommenderar konstant bh-användning och s k bröstband (båda ingår i kostnaden för operationen) i ca 2 månader för att optimera resultatet. Du får mycket muntlig och skriftlig information för att säkerställa att allt går smidigt och att du känner dig trygg.

Se före/efter

Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Hör vad andra tycker om oss

Patientomdömen

Jag blir lika glad varenda morgon jag ser mig i spegeln.

Varför valde du att operera dina bröst?
För att jag kände att proportionerna inte stämde till resten av min kropp. Jag ville helt enkelt få brösten att se naturliga ut i jämförelser till mina höfter. Hade funderat i flera år på att operera brösten men ville vänta till efter att jag fött barn eftersom jag vet att brösten/kroppen ändras en del då. Hade vid operationstillfället fött två barn och de var 6,5 och 4,5 år.

Varför valde du Alberius-kliniken och ingen annan klinik?
Jag hade fått rekommendationer från en bekant som opererade sig ett par år innan mig. Det kändes som ett bra alternativ eftersom jag fått en bra referens. Sedan tyckte jag även att Per gav ett seriöst intryck när jag var där på konsultation, vilket hjälpte mig i beslutet.

Hur gick dina tankar innan operationen?
Jag var orolig för smärtan det skulle framkalla efteråt och hur lång vägen skulle vara tillbaka till alla vardagssysslor. Var också rädd för någon form av komplikation eller om brösten skulle se fruktansvärda och/eller onaturliga ut efteråt. Men det var förvånansvärt hur lätt man tog sig igenom smärtan redan de första dagarna. Jag opererade mig en lördag och jobbade hemifrån redan två dagar efteråt på tisdagen (har en kontorstjänst så jag sitter mycket vid datorn och svarar även en del i telefon). Och redan följande måndag var jag tillbaka på mitt jobb, en dryg vecka efter operationen. Varje dag kunde jag röra mig mer och mer. Det viktiga är att inte vara helt stilla och bli stel.

Hur upplevde du stödet du fick före, under och efter operationen?
Jag kände mig väl omhändertagen hela vägen. Sköterskorna var väldigt varma till sitt sätt och förklarade ingående om allt och tipsade om saker, både före och efter.

Hade du obehag eller smärta efter operationen?
Ja, det hade jag, men inte mer än att det gick att hantera. Det svåraste efter bröstförstoringen var att ta sig upp när jag vaknade på morgonen efter att ha legat i liggande position hela natten.
Magmusklerna fick jobba. ? Men är det inte värre än så…

Hur känner du dig med dina nya bröst?
Jag älskar dem!! Varenda morgon jag vaknar och ser dem blir jag glad och stolt att jag gjorde det! Känner mig numera stolt över hela min kropp. Brösten har gjort så att jag gillar min lagom kurviga rumpa, som tidigare kändes stor eftersom jag var nästintill platt upptill. Att köpa kläder var kul innan men inget i jämförelse med nu! ?

Intervju bröst

Rebecka valde Alberius-kliniken efter rekommendation

Hur såg du på dina bröst innan operationen?
Jag har alltid tyckt om mina bröst och varit nöjd med hur de har sett ut. Men efter två ammande barn kände jag mig inte så kvinnlig längre. Det blev väldigt platt och jag kände att kläderna inte satt snyggt, den minsta storleken på BH var fortfarande för stor.

Var det ett svårt beslut att lägga in implantat och i så fall varför?
Självklart var det svårt, det är ett stort ingrepp man gör och det kan föra med sig komplikationer. Jag funderade länge på det (minsta barnet nu 4 år) och kände att det var viktigt för mig. Det var inte så att jag ville ha enorma bröst utan bara fylla ut BHn utan att det glipar med luft upptill.

Hur upplevde du operationen före och efter?
Nervöst men ändå som ett barn på julafton. Jag kom till kliniken tidigt och blev väl omhändertagen. Efter operationen var jag väldigt trött och det tog lång tid innan jag riktigt vaknade. Jag skulle resa mig upp för att gå på toaletten men det gjorde jätteont i rygg och under brösten där snittet var. Jag fick pausa o prova igen lite senare.
När jag kom hem (samma dag) kändes det bättre, men smärtan i ryggen bestod i ca 1 vecka. Att resa sig från sängen själv var helt omöjligt och att ta mig upp från soffan gick inte heller så lätt. Men detta var jag ändå inställd på innan då jag fått bra med information från kliniken.
Det jobbigaste efter operationen i mitt tycke var bandet man skulle spänna fast hårt ovanför brösten, kändes som att jag inte kunde andas. Men det var en
viktig del i läkningsprocessen och resultatet nu 6 månader senare är helt
fantastiskt!

Hur kändes det att se dig själv i spegeln för första gången efter
operationen?
Det var helt absurt, detta var ju inte jag. Men mycket nöjd. I början var de ju väldigt spända och svullna. Nu när jag ser mig i spegeln kan jag inte föreställa mig själv utan mina nya bröst!

Hur har operationen påverkat dig mentalt?
Mig har det nog inte påverkat så mycket mentalt. Jag är superglad att jag
gjorde det men man ska alltid tänka en extra gång. Men äntligen känner jag mig kvinnlig igen!

Varför valde du Alberius-kliniken?
Det började med att en kollega till mig gjort sina bröst hos Alberius-kliniken. Hon var supernöjd och resultatet var jättebra.
Jag bokade tid för att komma och prata och få information. Känslan jag fick när jag varit där var helt rätt. Härligt välkomnande och bra med information. Ärlighet och kunniga!
Man känner sig verkligen trygg och säker i Pers och Camillas händer!

Rebecka, bröst

42 years
Tidsbokning

Vill du boka tid för konsultation?

Vi återkommer till dig så snart vi kan

Cookies

Vi använder Google Analytics för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Statistikverktygets kakor innehåller ingen information om vem besökaren är. Vi kan inte identifiera dig eller din dator.
Läs mer här