Ring för rådgivning 042 - 12 15 17

Bukplastik

Vår koordinator Camilla hjälper dig gärna 042 - 12 15 17
Bukplastik

Bli av med magens överskottshud

Det enda effektiva sättet att bli av med överskottshuden på
magen är en bukplastik. Vi tar bort överflödig hud och stärker
samtidigt muskelstödet i buken.

Metoden används när en fettsugning inte räcker för att
komma tillrätta med hänget.

Efter en kraftig bantning eller graviditet förlorar huden ofta sin elasticitet, dvs. huden drar inte ihop sig som man önskar. Och man kan inte träna bort det. Det enda effektiva sättet att bli av med överskottet är ett kirurgiskt ingrepp.

Bukplastik (eller rättare sagt bukväggsplastik) utför vi alltså för att avlägsna ett ”förkläde” av överskottshud. Detta sitter oftast nedtill på buken, men ibland även över naveln. Nästan alltid har de raka bukmusklerna som löper uppifrån-och-ner centralt på magen glidit isär och behöver stabiliseras för ett bra funktionellt och kosmetiskt resultat; dessutom blir då muskelstödet bättre för både för mage och rygg. Vi behöver ytterst sällan använda drän. Vi erbjuder manuellt lymfdränage (utan extrakostnad) före operationen som gör att svullnaden efteråt försvinner klart snabbare (se mer om detta under Våra metoder).

Det blir ofta lite jobbigt strax efter operationen. Man får viss smärta framtill efter att de raka bukmusklerna dragits ihop. Dessutom vill vi att patienten går framåtlutad i två veckor (ger ibland en del ryggtrötthet) för att ärret ska kunna läka utan spänning och bli fint; vi kan då ta bort mer hud utan att riskera läkningen. Du använder en gördel som stöd i 6-8 veckor. Observera att det tar tid innan ärren blir superfina och mjuka; man ser ofta litet rodnad i ärren åtminstone något år.

Se före/efter

Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter

Fettsugning och bukplastik före och efter operation.

Hör vad andra tycker om oss

Patientomdömen

Hej mitt namn är Karin.

Sedan mer än åtta år tillbaka har jag haft otroligt mycket besvär med mina tarmar. Toalettbesök som skall vara en naturlig del i ens liv, var en kamp varje vecka för mig, Jag fick ta laxermedel en till två gånger i veckan till slut och var alltid tvungen att planera mina besök.
När jag tog min medicin, var jag tvungen att vara ensam hemma i två dygn pga bla de kramper som jag fick. Så hela min tid handlade om att planera. Jag gick till olika läkare men ingen kunde hjälpa mig. Inte ens när jag åkte ner till akuten efter att jag under 11 timmar i streck haft en otrolig smärta. Den smärtan önskar jag inte någon.

Till slut efter alla dessa år tänkte jag att jag skulle ta kontakt med en plastikkirurg för att se om han/hon hade några bra råd eller om det gick att göra något mina problem. Jag googlade på olika kliniker och fastnade till slut för Alberius-Kliniken och Pers gedigna erfarenhet. Det är en av det bästa beslut som jag har gjort i mitt liv. Per lovade inget, men sa att många har blivit marginellt bättre av att spänna fast magmusklerna på sin plats. Mina låg som ett C i magen, vilket dessutom gjorde att jag hade otroligt ont i mellangärdet. Jag tänkte bara ”kör”!

Alla resultat kan bara bli bättre än det jag har och det är verkligen värt ett försök. Per är en mycket skicklig kirurg och jag kände mig hela tiden trygg. Också nu efter operationen, kan jag alltid ringa eller åka till honom om jag är det minsta orolig. Jag har blivit superbra i tarmarna och mellangärdet. Jag behöver inte längre medicin, har inga kramper och behöver inte planera mitt liv. Det är fortfarande lite ömt, men det är som det ska, huvudsaken är att mina tarmarna mår bättre. Jag har faktiskt fått mitt liv tillbaka.

Jag kan varmt rekommendera Per. Om ni ska göra ett sådant stort ingrepp, så gå till den bästa. Resultatet och servicen kan inte bli bättre! Tusen tack Per! // Karin

Intervju bukoperation

29 years
Tidsbokning

Vill du boka tid för konsultation?

Vi återkommer till dig så snart vi kan

Cookies

Vi använder Google Analytics för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Statistikverktygets kakor innehåller ingen information om vem besökaren är. Vi kan inte identifiera dig eller din dator.
Läs mer här