Ring för rådgivning 042 - 12 15 17

Fettsugning

Vår koordinator Camilla hjälper dig gärna 042 - 12 15 17
Fettsugning

Skulptera fram en smalare silhuett

En fettsugning är en metod som permanent avlägsnar fett, formar och skulpterar dig. Men det är inte en metod för viktminskning.

Med vår säkra teknik kan du snabbt återgå till vardagen.

Även på en normalviktig och vältränad kropp kan vissa områden ställa till bekymmer.

Diet och träning har otillräcklig effekt och hjälper bara lite eller inte alls. Detta hänger ihop med ärftliga faktorer och hormonorkestern i vår kropp som styr fettcellernas fördelning och placering.

Fettsugning (kallas ibland liposkulptur ) innebär att vi skulpterar fram en vacker kontur.

För ett bra resultat bör du ha din idealvikt, om du nu inte redan har den. Själva fettsugningen rättar sedan till formen. Ibland kompletterar vid med en fett-transplantation samtidigt för att ytterligare förbättra utseendet.

Kroppsfettet ligger på de flesta ställen i två lager under huden, ett ytligt och ett djupt. Oftast åtgärdar vi det djupa lagret med en fettsugning. Fettsugning av det ytliga lagret utför vi bara vid speciella tillfällen för den kan lätt ge ojämnheter. Celluliter (se nedan), som är ett ytligt problem, förbättras inte särskilt mycket av fettsugning.

Fettsugning lämpar sig bäst för buk, flanker, ridbyxlår och lårens insida. Metoden används ibland på halsen, men där är ofta ett halslyft eller en ansiktslyftning med korrektion av både muskel och fett på halsen ett klart bättre alternativ. I värsta fall kan en fettsugningen på halsen försvåra senare halskirurgi.

Kalaskula eller ölmage beror oftast på att du har för mycket fett inne i buken. Det kan inte avlägsnas med fettsugning.

Säker teknik med snabbt resultat.

Alberius-kliniken använder en hypermodern teknik kallad SAFE (förkortning av Separation, Aspiration and Fat Equalization; dessutom naturligtvis också en ordlek; eng. safe = sv. säker), där vi först sprutar in vätska som bland annat innehåller lokalbedövningsmedel och adrenalin (för att minska blödningsrisken),  och sedan i olika steg minskar och modellerar fettet under huden för att få ett jämnt lager och minska risken för ojämnheter.

Denna teknik ger ett säkert resultat med obetydlig smärta efteråt. Det innebär att du som regel snabbt kan återgå till ditt vanliga liv. Du ska använda en gördel i kompressionssyfte i två månader efteråt.

”Celluliter” är ett stort problem för många kvinnor, men förekommer inte hos mannen. Celluliterna beror på bindvävsstråk mellan huden och ytliga muskelhinnan. Dessa stråk är fullt rörliga i horisontell riktning men inte i vertikal. Vid viktuppgång spänns stråken vilket ger gropar eller neddragningar i huden som kallas celluliter. Fettsugning påverkar inte detta fenomen.

Vi utför fettsugning under narkos eller lokalbedövning, beroende på omfattning.

Se före/efter

Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Tidsbokning

VILL DU BOKA EN KONSULTATIONSTID?

Vi återkommer till dig så snart vi kan

Cookies

Vi använder Google Analytics för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Statistikverktygets kakor innehåller ingen information om vem besökaren är. Vi kan inte identifiera dig eller din dator.
Läs mer här