Ring för rådgivning 042 - 12 15 17

Halslyft och halsplastik

Vår koordinator Camilla hjälper dig gärna 042 - 12 15 17
Halslyft eller halsplastik?

Olika tekniker att föryngra halsen

Åren sätter sina spår även på halsen. Halslyft och halsplastik två olika sätt att komma tillrätta med detta och som båda ger goda resultat.
halslyft

Markeringen visar det område som operationen gäller.

Halslyft.

Vi erbjuder en mindre variant av ett ansiktslyft  som fokuserar på hals och käklinjen (enkelt uttryckt är ett halslyft ett ansiktslyft bara inriktat på halsen; du kan därför läsa mer detaljerad information om hur halsen korrigeras under ”ansiktslyft”). Ett halslyft justerar hud, muskel och fett på halsen för att få bort hamsterpåsarna och göra  halsen mer slät och ungdomlig och göra lättare för dig att klä dig.

För dig som vill veta lite mer:

Omfattningen på ingreppet beror på vad som skall justeras. Vi använder en kombination av att lyfta både huden och den platta yttre halsmuskeln, platysma, som täcker större delen av halsen, för att halsen ska se snygg ut.

Ärren (som går runt örat) brukar i praktiken bli nästan osynliga.

Vid ett halslyft behövs narkos. Vi använder alltid moderna narkosmetoder så du återhämtar dig snabbt. Du får bära ett speciellt kompressionsbandage vissa timmar på dagen och hela natten en tid framöver.

Halslyft

Se före/efter

Halslyft

Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter

Halsplastik.

Denna teknik rekommenderar vi i första hand för äldre med hälsoproblem och som inte klarar en mer omfattande operation eller personer med ett strikt centralt hudöverskott.

Halsplastik är alltså ett mindre omfattande ingrepp som utförs i lokalbedövning. Det ger goda resultat på det centrala hänget men också ett ärr framtill på halsen. Men man får ingen förbättring av käklinjen och hamsterpåsarna. En patient som fått denna operation utförd visas nedan.

Halsplastik

Se före/efter

Före
Efter

Du har nyligen gjort ett hals och-kindlyft. Blev det som du förväntade dig?
Ja, det blev helt fantastiskt. Hänget på hals och kinder är borta och jag är mig själv igen, som den person jag en gång var. Och det bästa är att det är ingen som förstår vad jag gjort, folk säger bara att jag ser så mycket fräschare ut och det tycker jag är underbart. Jag har egentligen aldrig velat berätta för folk om min operation och det slapp jag ju.

Hur upplevde du operationen?
Jag var väldigt väl förberedd. Per hade informerat mig ordentligt om vad som
skulle hända och vad jag hade att förvänta mig. Och det han sa och den information jag fick med hem att läsa tyckte jag stämde.
Jag är smärttålig och tyckte inte att det gjort ont.
Stämningen och miljön på kliniken var mysig och trevlig.

Hur stor sak var det för dig att operera dig?
Det var inte alls en stor grej. Jag hade nog aldrig trott att jag skulle göra det men hade absolut inga synpunkter på andra som gjorde ansiktslyft och sådant. Men så när jag fyllde 60 hände något. Jag kände en stor förändring i mitt ansikte och var inte nöjd. Då gick tankebanorna såhär att om jag inte gör det nu, då är det inte lönt att göra det senare
heller. Jag har inget behov av att vara en snygg 80-åring, det är ju nu jag vill vara snygg.

Varför valde du Per och Alberius-kliniken?
Jag kollade runt och såg vad det fanns för alternativ och sedan gick jag på känsla. Jag hade sett Per i en annons och tyckte om hans naturliga och förtroendein-
givande utseende och bokade en tid för konsultation. Min intuition stämde precis, det var ingen tvekan om att det var till Alberius-kliniken jag skulle vända mig.

Hur kändes det efter operationen?
Min enda farhåga var hur jag skulle klara av att vara bandagerad, jag lider nämligen av klaustrofobi och tycker t ex inte om att ha hjälm.
Efter operationen bodde jag på hotell i Helsingborg och på natten gick jag ner till en stackars ung man i receptionen, helt omlindad och bandagerad och bad om en sax för att klippa bort det. Det glömmer han nog aldrig! Jag behövde aldrig använda saxen men att bara ha den tillgänglig gjorde mig lugn.

Hals- och kindlyft

Halsoperation den 31 jan, återbesök idag. Jag mådde riktigt dåligt av sladdret under hakan som blev mer påtagligt för varje år. Resultatet är en STOR förbättring, jag är så nöjd och det blev så snyggt. Men det tog lite tid att komma tillbaka till full rörelseförmåga (4 månader), och stelheten satt kvar längre. Per är professionell och all personal mycket kompetent och vänlig (inkl. Per). Jag rekommenderar kliniken utan ett ögonblicks tvekan. Och jag är så glad att jag gjorde detta.
S 63

Halslyft

Tidsbokning

Vill du boka tid för konsultation?

Vi återkommer till dig så snart vi kan

Cookies

Vi använder Google Analytics för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Statistikverktygets kakor innehåller ingen information om vem besökaren är. Vi kan inte identifiera dig eller din dator.
Läs mer här