Ring för rådgivning 042 - 12 15 17

Ögonlocksplastik

Vår koordinator Camilla hjälper dig gärna 042 - 12 15 17
Med ett riktat ingrepp

Ger vi dig ett piggt och föryngrat utseende

När hudens elasticitet försämras får man ett överskott av hud både över och under ögat. Samtidigt försvagas de ligament som håller ögongloben på plats ju äldre du blir. Då sjunker ögat ner och pressar fram fettet runt ögat som gör att undre ögonlocken får påsar.

Övre ögonlocket och ögonbrynet är en samverkande enhet.

Om den yttre delen av ögonbrynet kasar ner orsakar det ett påtagligt hudveck vid sidan av ögat som skymmer sikten åt sidorna. Då bör man komplettera med ett lyft av ögonbrynen. Faktiskt upplever många som lyft sina ögonbryn ett helt nytt ljus och ser väldigt mycket bättre åt sidorna.

Om man inte har djupa veck i pannan och kring näsroten räcker det ofta med att vi gör ett direkt ögonbrynslyft (vi tar bort hud precis ovanför ögonbrynet; man får ett tunt närmast osynligt ärr) som hjälper till att lyfta undan mycket av överskottet på själva ögonlocket. Har man däremot veckbildningar kring näsroten lämpar sig ett pannlyft bäst. Också här får man naturligtvis då ett mindre hudöverskott på de övre ögonlocken så att man kan spara den fina huden där.

Från det övre ögonlocket tar vi framför allt bort överskottet av hud. Vi justerar lite av underliggande muskel för att konturen ska bli så ungdomlig som möjligt. Ibland rättar vi till fettet kring ögongloben, främst vid näsroten, och ibland fett som glidit ner från pannan. Det är viktigt att detta görs på ett försiktigt sätt så att man inte ser hålögd ut efteråt. Om ögonlocket förlorat lyftkraft och kasat ner över pupillen och skymmer sikten åtgärdar vi lyftmuskeln.

Ögonlocksplastik

Undre ögonlocket och kinden fungerar också som en separat enhet.

Om du vill bli av med påsar under ögonen är undre ögonlocksplastik effektiv.

Påsarna består av hud och muskelvävnad, men ofta mest av frambuktande fett från ögonhålan. Ofta omplacerar vi fettet över ögonhålans benkant för att minska mörka ringar under ögonen och skapa en jämn ungdomlig övergång mellan ögonlock och kind.

Vi förstärker ögonlockets spänst i förhållande till ögat när vi upptäcker en förslappning av ligamenten. Då korrigerar vi ofta även den yttre ögonvråns läge samtidigt, eftersom den annars lätt rundas av och glider ner.

Kind och kindlyft.

Med ökad ålder förlorar ju även kindens vävnader sin elasticitet. Detta gör att kinden ser tom och urgröpt ut av att kindens fettkudde glidit ner och gett ett djupare nasolabialveck.

Genom att utvidga undre ögonlocksplastiken något med ett kindlyft får men en mer ungdomlig kontur. Undre ögonlocket och kinden smälter fint ihop. Allt görs genom samma operationssnitt så man får inte fler ärr.

post-7

Vi tänker i anatomiska och funktionella enheter för att få bästa kosmetik och mest harmoni kring ögonen.

Ibland kan det räcka med en injektionsbehandling (Restylane / Juvéderm). Framför allt gäller detta om man har en diskret så kallad tårfåra (tear trough) in mot näsan .

Mer om dessa och andra injektionsbehandlingar under Injektionsbehandlingar.

En ögonlocksplastik ska alltid föregås av en noggrann klinisk undersökning.

Man kan operera de övre och undre ögonlocken separat eller vid samma tillfälle.

Här är några helt vanliga exempel på vad vi kan åstadkomma. Den övre patienten är opererad med en undre ögonlocksplastik, medan det två nedre har genomgått både övre och undre ögonlocksplastik.

Se före/efter

Före ögonlocksplastik
Efter ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik undre och övre ögonlock.

Före ögonlocksplastik
Efter ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik undre och övre ögonlock.

Före ögonlocksplastik
Efter ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik övre ögonlock.

Hör vad andra tycker om oss

Patientomdömen

Jag har gjort en ögonlocksoperation. Resultatet är strålande. Tappade bort 10 år.
Operationen gick mycket bra och var ingenting att oroa sig för. Kände mig väldigt trygg och väl omhändertagen. Skulle inte tveka en sekund om jag behöver göra om det. Tack snälla Per och övrig personal för mina fina ögon.
U-K 67 år

10 år yngre med ögonlocksoperatione

Jag har gjort en ögonlocksoperation och är OTROLIGT nöjd. Man behöver inte vara orolig för man blir mycket väl omhändertagen av Camilla och Per. Dessutom så gör det inte ont.
Nu ser jag 10-15 år yngre ut. Jag skulle inte ha väntat så länge med att göra det.
Ett stort tack till alla på Alberius-kliniken.
Per, du är fantastiskt duktig.

Nöjd med ögonlocksoperation

Vi börjar med det viktigaste, hur nöjd är du med din operation?
– Jag är så glad och nöjd man kan bli, jag har ju fått mina ögon tillbaka! Jag hade mycket häng över ögonen, så mycket att det knappt var lönt att måla ögonfransarna. I dag ser jag pigg ut igen och det är just den kommentaren jag också får av folk i min närhet. Mina trötta ögon är helt borta. Det lustiga är att det inte är många som ser att jag opererat ögonen, eller som i alla fall tänker på det, utan skillnaden är att jag numer ser så pigg ut.

Kan du berätta om operationen.
-Jag är inte så sjåpig så rädd var jag inte. Vad exakt som hände under operationen vet jag inte i detalj men jag fick lokalbedövning och jag vet att Per brände bort lite blodkärl för att minska risken för blödningar. Under hela operationen kände jag mig helt lugn och trygg. Jag hade fått mycket information före så jag visste vad jag hade att vänta.

Hur gick läkningen?
– Ganska direkt efter operationen fick jag gå hem. En tid efter operationen var ögonlocken lite svullna och jag fick jag kyla ner dem. Efter en vecka var jag tillbaka på jobbet och ungefär då togs stygnen bort. Under tiden det läkte hade jag ett litet hud-
färgat plåster på ögat

Varför valde du Alberius-kliniken för att göra operationen?
– Jag hade funderat på den här operationen några år men kom liksom aldrig till skott. När jag sedan hörde att Per Alberius skulle informera om plastikoperationen på ett event nere i stan så gick jag dit för att lyssna. Jag hade sett Per i en annons och tyckte att han såg förtroendeingivande ut. Per gav ett gott intryck också live och jag bokade tid för operationen där och då. Per är seriös och noga med information både före och efter operationen och så är han både rolig och lite mysig. Jag kunde inte valt en bättre klinik.

Kan du betygsätta dina upplevelser från 1-5 där 5 är bäst.
Hör nöjd är du med
1. Totalupplevelsen: 5
2. Omvårdnad på kliniken: 5
3. Smärta och läkning: 4+
4. Slutresultat 5+

Ögonlocksplastik

Pigg igen med ögonlocksplastik!
Mikael, en nöjd patient delar med sig av sin erfarenhet.

-Jag hade under några år sett tröttare ut än jag kände mig och funderade på att göra något åt det. Jag jobbar själv i sjukvårdsbranschen och kände till Per väldigt väl. Han har ett mycket gott rykte och är speciellt kompetent när det gäller ansiktskirurgi. Jag vet att Per inte gör ”för mycket”, utan vill att resultatet skall vara naturligt och det var viktigt för mig i mitt val av kirurg. Det gjorde också att jag vågade ta steget. Det kanske är svårare för en man att göra en sk. skönhetsoperation, men jag hade flera kvinnliga vänner i min egen ålder som själva gjort ögonlockskirurgi och som uppmuntrade mig.

Jag valde att vända mig till Per och avtalade en tid med honom för konsultation. Den ledde till en operation och den var en ganska behaglig upplevelse. Efter operationen var jag irriterad i ögonen i någon vecka, det sved lite och jag hade lite svårt att se. Tydligen är detta ganska vanligt. Jag jobbade pga detta hemma en tid och mina kolleger skrattade lite åt mina excel-filer som nu var i ett betydligt större format.

Trots lite blåmärken, upptäckte jag direkt att operationen gjort skillnad. Det var nu ca ett år sedan jag gjorde ingreppet och jag är jättenöjd. Jag ser t o m. piggare ut nu än jag känner mig.
Lite bekymmer kan fortfarande komma på nätterna då det ibland känns lite grusigt i ögonen, men det blir hela tiden bättre. Trots de små besvär jag haft efteråt, skulle jag inte tveka en sekund att göra om det idag. Farbrorn i spegeln stämmer nu med hur jag känner mig inombords. Jag har inte blivit 30 år igen, men jag har blivit en pigg femtiplussare, precis som jag är.

 

Varma sommarhälsningar från en glad patient.

Intervju ögonlockskirurgi

Tidsbokning

Vill du boka tid för en konsultation?

Vi återkommer till dig så snart vi kan

Cookies

Vi använder Google Analytics för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Statistikverktygets kakor innehåller ingen information om vem besökaren är. Vi kan inte identifiera dig eller din dator.
Läs mer här