Ring för rådgivning 042 - 12 15 17

Pannlyft / Ögonbrynslyft

Vår koordinator Camilla hjälper dig gärna 042 - 12 15 17
Pannlyft

Minskar dina bekymmersrynkor för alltid

Vanliga ålderstecken är rynkor och veck i pannan och att ögonbrynen sjunker ner. Detta ger ett bekymrat, trött och ibland strängt intryck. Båda problemen åtgärdar vi med ett enda ingrepp.
pannlyft

Markeringen visar det område som operationen gäller.

Ett ögonbryn som ligger ovanför ögats benkant och har en tilltalande lutning gör att du ser pigg och ungdomlig ut och signalerar dessutom uppmärksamhet och intresse. Dina ögonbryn har alltså stor betydelse för hur du uppfattas av andra och kanske även hur du upplever dig själv.

Ett pannlyft ger bestående resultat.

Rynkor i pannan får du när du tvingas lyfta ögonbrynen (när de kasat ner) för att kompensera för ett hudöverskott på de övre ögonlocken. Varje gång du sedan rynkar pannan och lyfter ögonbrynen, ”tränar” du upp din pannmuskulatur så att den ofta blir väldigt spänd (en orsak till huvudvärk) och så småningom också ger bestående hudveck.

För att åtgärda sänkta ögonbryn och pannrynkor med ett bestående resultat krävs plastikkirurgi.

Yttre delen av ögonbrynet (”svansen”) sjunker ner hos de flesta så småningom eftersom pannmuskeln inte har något fäste där. Detta leder till att man får ett hudveck vid sidan av ögat som gör att det blir svårare att se ordentligt åt sidorna. Om man då bara justerar övre ögonlocket (och inte ögonbrynen) blir inte resultatet så perfekt och harmoniskt som man önskar.

De två viktigaste teknikerna vid pannlyft.

Ett pannlyft (ibland även kallat ögonbrynslyft eller pannplastik) innebär att vi lossar pannans vävnader för att kunna lyfta dem till rätt position. Då finns två möjligheter. Antingen lägger vi ett snitt i håret från öra till öra. Alternativt gör man några små snitt i hårbotten och lossar vävnaden med endoskopisk teknik (titthålsteknik).

Fler åtgärder med ett ingrepp. Båda teknikerna gör det möjligt att försvaga flera muskler i pannan för att på ett effektivt sätt släta ut rynkorna mellan ögonbrynen och vid näsroten. Så gott som alltid gör vi en justering även av övre ögonlocket samtidigt för att få bästa estetik. Du får bära ett speciellt kompressionsbandage över pannan efter operationen för att läkningen ska gå optimalt.

Ett alternativ är ett så kallat direkt ögonbrynslyft. Man tar då bort hud ovanför själva ögonbrynet och får på så sätt ett lyft av ögonbrynet. Med dagens teknik blir ärren så gott som osynliga. Detta är en enklare och mer skonsam teknik.

Under ingreppen använder vi moderna narkosmetoder och du återhämtar dig snabbt.

Pannlyft, ögonlocksplastik, hållbart resultat

Pannlyft / Ögonbrynslyft: Före- och efterbilder

Pannlyft före
Pannlyft efter
Pannlyft före
Pannlyft efter
Pannlyft före
Pannlyft efter
Pannlyft före
Pannlyft efter
Direkt ögonbrynslyft (dvs snitt ovanför ögonbrynet) före
Direkt ögonbrynslyft (dvs snitt ovanför ögonbrynet) efter
Tidsbokning

Vill du boka tid för en konsultation?

Vi återkommer till dig så snart vi kan

Är på återbesök hos Per efter ett ansikts- och pannlyft som gjordes i mars i år. Enormt nöjd med resultatet och känner mig 15 år yngre. Tack Å

Cookies

Vi använder Google Analytics för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Statistikverktygets kakor innehåller ingen information om vem besökaren är. Vi kan inte identifiera dig eller din dator.
Läs mer här